7 x wat wij Nederlanders kunnen leren van de zuidelijke zon en de Spaanse manier van leven

Bij Cascara Moments willen we jullie uitnodigen voor een reis naar het zonnige Málaga, niet alleen voor onze prachtige yoga retreats, worqations en culinaire trips, maar ook om een beetje Spaanse levensvreugde mee naar huis te nemen. Daarom delen we graag 7 lessen die wij Nederlanders kunnen leren van de ontspannen Spaanse manier van leven:

  1. Geniet van het moment (La Sobremesa): de Spanjaarden weten als geen ander hoe ze moeten genieten van de ‘sobremesa’, de tijd na de maaltijd. Neem een voorbeeld aan deze kunst van ontspannen, praat met vrienden en familie en neem de tijd om de smaken van het leven te proeven.
  2. Flexibiliteit in de planning (mañana, mañana): het Spaanse ‘mañana, mañana’ (morgen, morgen) staat voor een relaxte benadering van tijd. Leer de kunst van flexibiliteit en relativeer de druk van een strakke agenda. Soms is het oké om de tijd even te laten varen.
  3. Buiten zijn: het Zuid-Spaanse klimaat nodigt uit tot buitenleven. Van wandelingen in de natuur tot ontspannen siësta’s, laat de buitenlucht je energie voeden. Laat je werk even liggen en ga naar buiten om de Spaanse zon op je gezicht te voelen.
  4. Vier het leven (Fiesta!): Spanjaarden weten hoe ze moeten feesten, en niet alleen tijdens officiële feestdagen. Vier de kleine momenten van het leven. Of het nu gaat om een gezellige tapasavond met vrienden of een spontane dans op straat, er is altijd reden voor een feestje.
  5. Authentieke interacties: Spaanse mensen hechten veel waarde aan authentieke menselijke interacties. Neem de tijd om echt in contact te komen met anderen, om te luisteren en te begrijpen. Dit zal niet alleen je relaties verbeteren, maar ook je algehele welzijn bevorderen.
  6. Lekker eten, lang tafelen: op z’n Spaans eten is een sociale aangelegenheid. Leer de kunst van lang tafelen, genieten van heerlijke gerechten en deel goede gesprekken. Neem de tijd om te proeven en te genieten van elk moment aan tafel.
  7. Omarm de Siësta: de siësta is niet alleen een dutje na de lunch; het is een manier van leven. Sta jezelf toe om even te rusten, om opnieuw op te laden voor de rest van de dag. Het verbetert je concentratie en verfrist je geest.

Deze zeven mooie gebruiken proberen wij ook mee te nemen tijdens de trips die we organiseren. We nemen alle tijd voor de maaltijden en niet zelden loopt de avond over in de nacht als de goede gesprekken op gang komen.

Vanwege het mooie klimaat in Spanje ben je hoofdzakelijk buiten tijdens onze reizen. De frisse buitenlucht inspireert, het uitzicht kalmeert. Daarnaast zijn onze reizen de uitgelezen kans om nieuwe mensen te ontmoeten en warme connecties aan te gaan.

Behoefte aan een beetje Spanish way of life in je leven? Ga in december mee op Worqation of boek ons Yoga Retreat in mei 2024 dan laten wij je een weekje genieten van tranquilidad.