Durf jij een eerlijk antwoord te geven?

Het valt mij op dat ik de laatste weken veel tijd heb gestoken in het kennismaken met mensen. Met ondernemers die geïnteresseerd zijn in onze Worqations en graag eerst even persoonlijk contact willen hebben, met bruidsparen die overwegen om mij in te schakelen om hun mooiste dag(en) te organiseren, met potentiële samenwerkingspartners zoals fotografen, maar óók bijvoorbeeld met een leuke groep Nederlandse ondernemers die allemaal gevestigd zijn aan de Costa del Sol en van wie ik veel kan leren in allerlei opzichten.  

En dat zette mij aan het denken…

Want ondanks dat kennismakingsgesprekken veel tijd kosten en je natuurlijk van tevoren niet weet of het je ook iets concreets zal opleveren, geeft het mij wel veel energie. Ik luister altijd graag naar de verhalen van anderen, wat hen beweegt, waarom ze doen wat ze doen en daar haal ik ook een hoop inspiratie uit.

Dat bracht mij op een idee! Ik vind het namelijk soms nog best lastig om te bedenken waar ik een blog of social media bericht over zou kunnen schrijven en zocht naar inspiratie.

Wat nou als ik een ‘kletspotvraag’ aan jou stel? Misschien ken je het wel, maar als dat niet zo is; een kletspot is een pot waarin allerlei kaartjes zitten met vragen erop die je in een groep zou kunnen stellen om elkaar wat beter te leren kennen. Niet alleen zorgt zo’n vraag ervoor dat je aan het denken wordt gezet, ook heb ik gemerkt dat je geïnspireerd kunt raken door de antwoorden van anderen en dat dit de meest fantastische gesprekken op gang kan brengen.

Daarom heb ik vandaag een vraag voor jou en ik hoop dat je jouw antwoord met mij wilt delen. Wees niet bang, ik zal niemand vertellen welk antwoord jij hebt gegeven! Ik vind het gewoon heel erg leuk om meer over jou te weten en je dus beter te leren kennen.

Ben je er klaar voor? Komt ‘ie:

Wat zou je vragen als je zeker weet dat het antwoord “JA” is?

Dat is een goede vraag hè? 😉 Nu ben ik mij ervan bewust dat ik mijzelf ook echt kwetsbaar moet opstellen met het stellen van deze vraag, want het is wel zo eerlijk om mijn antwoord ook met jou te delen. Mocht je daar benieuwd naar zijn… Ik zal er binnenkort een nieuwe blog over schrijven.

Ohhhh ja!

Als je nu denkt “Wat heeft deze blog met Cascara te maken of met de dingen die jullie doen?” Daar kan ik 2 antwoorden op geven:

  • Mijn antwoord op de vraag heeft heel juist alles met Cascara te maken!
  • Ons werk is heel erg persoonlijk, het is niet zomaar een product wat je afneemt, en daarom vind ik het zelf erg fijn om een ‘klik’ te voelen met de mensen met wie we (misschien) gaan samenwerken. Dat je je op je gemak voelt bij iemand en erop kunt vertrouwen dat je aan het juiste adres bent. Wat mij betreft wordt dat alleen maar makkelijker als je iemand ook een beetje beter leert kennen. Deze blog kan dus een leuke aanleiding zijn om een gesprek te starten!

De vraag zelf heeft er bij mij in ieder geval voor gezorgd dat ik weet welke actie ik moet gaan ondernemen. Ben benieuwd hoe dat voor jou is!

Warme groet,

Daniëlle