Over je hart volgen en dromen najagen…

Mijn persoonlijke verhaal

Ik wil je graag iets meer vertellen over mijzelf en het ontstaan van Cascara, maar eigenlijk weet ik niet zo goed waar ik moet beginnen. En dan is er ook nog een twijfel, want misschien zit je hier wel helemaal niet op te wachten. Maar ja, omdat het in ons werk echt gaat om een persoonlijke connectie kies ik er toch voor om maar gewoon mijn verhaal te delen en te beginnen met typen. Het gaat over je hart volgen en dromen najagen… Lees je mee?

Hoe oud zou ik zijn geweest op de foto hieronder? Een jaar of 1,5? Een klein droppie met bolle wangen in een typisch Spaans jurkje voor ieniemienie toeristen… Vanaf dat ik mij kan herinneren had ik de droom om later in een hotelletje te werken aan het strand in Spanje. Vraag mij niet waar het vandaan kwam, want er was niemand in mijn omgeving die iets dergelijks deed. Maar ik kan mij niet anders herinneren dan dat ik daar van droomde. En heel eerlijk? Als je er even over nadenkt wat dat precies inhoudt, dan is dat dus eigenlijk wel een beetje vergelijkbaar met wat ik nu que werk doe.

Waar dit vandaan komt…

Ik ben een mensenmens, gevoelig, streberig, pietje precies en vind het heerlijk om anderen te ontzorgen, het hen naar de zin te maken en dingen te regelen, zodat zij alleen maar hoeven te genieten. Dat ik laatste jaren in loondienst als managementassistente op een advocatenkantoor heb gewerkt klinkt daarom in eerste instantie misschien wat vreemd, maar ook daar was ik een duizendpoot die ontzorgde en vanalles regelde. Uiteindelijk is het mijn rol geweest als medeorganisator van een groot kinderfestival – iets wat ik in mijn vrije tijd jarenlang heb gedaan – dat ervoor gezorgd heeft dat ik in de events terecht ben gekomen. Daar kwam alles samen wat ik leuk en belangrijk vind en was het iedere keer weer genieten als je na een maandenlange voorbereiding alle puzzelstukjes op z’n plek zag vallen en er volop werd genoten van datgene waar we zo hard aan gewerkt hadden. Die glunderende kinderkoppies… Als ik er nu aan terugdenk dan krijg ik nog steeds een big smile op mijn gezicht! Daar is alles voor mij mee begonnen, inmiddels alweer heel wat jaren geleden.

Toen het ‘kwaad’ eenmaal was geschiet bleef ik dromen over events, over hoe het zou zijn als ik mijn ideeën zou uitwerken, een event vorm kon geven met alle details die zo belangrijk zijn, als ik mensen volledig zou kunnen ontzorgen en onvergetelijke herinneringen mee zou kunnen geven. Het heeft uiteindelijk nog een hele poos geduurd voordat ik de stoute schoenen aan durfde te trekken. Tja, ik had het toch goed? Een fijn gezin met jonge kinderen, een man met een eigen onderneming (en dus onzekerheid), een leuke baan met fijne collega’s. Waarom kon ik daar niet helemaal tevreden mee zijn zoals zoveel andere mensen en dacht ik erover om mijn baan op te zeggen en een onzekere toekomst tegemoet te gaan? Waarom als het toch eigenlijk ‘prima’ is zoals het is?

Inmiddels weet ik dat die manier van leven niet werkt voor mij. Ik ben veel te veel een dromer die haar hart volgt. En die zekerheid? Die bestaat helemaal niet, hoe graag ik dat soms ook zou willen. We weten allemaal dat ons leven er plotsklaps heel anders uit kan komen te zien en als je dan eerlijk naar jezelf durft te zijn, hoe zou je de volgende vraag dan beantwoorden?

Als tijd en geld geen enkele rol zouden spelen en je zou jouw ideale leven kunnen creëren. Hoe zou het dan zijn?

Een onverwachte vraag misschien en het zou ook maar zo kunnen zijn dat je denkt; tja, dat is toch niet realistisch. Maar is dat wel zo? En is dat dan een reden om niet alles uit het leven te halen wat je graag zou willen? Laat ik het maar even weer op mijzelf betrekken; ik wilde écht heel graag ontdekken of het organiseren van events net zo goed bij mij zou passen als ik verwachtte als het ook daadwerkelijk mijn werk zou zijn en uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Bij Daan Events was geboren! En ik vond het doodeng! Weg financieel zekerheid en mijn vertrouwde leven. Hallo avontuur en veel (heel veel) kriebels in de buik. Je wilt niet weten hoe vaak ik met klotsende oksels in de auto heb gezeten bij iedere spannende stap die ik heb moeten zetten, iedere eerste keren dat ik dingen deed die uit mijn comfortzone lagen (dat waren er nogal wat) en iedere drempel die ik daarmee heb moeten overwinnen. Maar ik had het voor geen goud willen missen! Wat een avontuur, wat een leerschool op ontelbaar veel vlakken en inderdaad wat is het ieder event weer genieten! Niet alleen voor degene voor wie ik events organiseer (en de gasten), maar ook voor mij! Dit is waar mijn hart ligt…

Inmiddels zijn we heel wat jaren (en fantastische events) verder en weet ik zeker dat dit werk heel goed bij mij past. Maar toch bleef er iets kriebelen, iets wat er al heel lang zat. Ik kon niet langer blijven ontkennen dat die droom die ik vroeger als klein meisje over Spanje had eigenlijk nooit is weggeweest en het was tijd geworden om de volgende stap te zetten.

Over je hart volgen 2.0

Zo’n 20 jaar geleden, toen mijn man en ik nog geen kinderen hadden, hadden we serieuze plannen om naar Spanje te emigreren. Het ‘Te Koop” bord stond al in onze tuin, een hoop stappen werden gezet, maar door omstandigheden hebben we toen moeten besluiten dat het niet het juiste moment voor ons was. En ja, dan ben je dus maar zo 20 jaar verder. We zijn getrouwd, daarna zijn onze kinderen geboren, is mijn man gaan ondernemen en ik later dus ook en kregen we te maken met hele vervelende privé-omstandigheden die ons leven jarenlang op de kop hebben gezet. Om de een of andere reden was het nooit het juiste moment om onze emigratieplannen van toen weer op te pakken, al hadden we het er iedere week wel een keer over. Tot het moment dat je voor de zoveelste keer de conclusie moet trekken dat het leven te kostbaar is om aan je voorbij te laten gaan. Dat je niet langer af moet wachten als je iets heel erg graag wil, want later komt misschien wel niet meer…

Als je (net als wij) al zo lang ergens over droomt, dan wordt het ook een keer tijd om in actie te komen. En dat is wat wij hebben gedaan. Een paar maanden voordat corona onze wereld op z’n kop zette, pakten wij de draad weer op en gingen we op onderzoek uit of onze droom nog steeds echt onze droom was en zo ja, of het ook haalbaar zou zijn om een leven op te bouwen in Spanje. In mijn ideaalplaatje zou ik het werk wat ik zo fantastisch vind óók in Spanje gaan doen. Fantastische trips organiseren naar Spanje voor Nederlanders, intieme bruiloften onder de Spaanse zon, events voor ondernemers en zeker ook worqations met verschillende thema’s, want ik heb zelf ervaren hoe waardevol het is om op die manier met een groep op reis te zijn.

Toen kwam corona. Iets wat we allemaal niet zagen aankomen, maar wat wel serieuze gevolgen had en heeft. Het leven van ons allemaal volledig op z’n kop, veel onzekerheid qua gezondheid maar ook qua werk en inkomen en een heleboel restricties. Om allerlei voor de hand liggende redenen was het nu voor ons ook niet de juiste tijd om onze plannen door te zetten. Het voelde alsof het jarenlange keiharde werk voor mijn bedrijf voor niets was geweest, want de hele agenda werd in één klap schoongeveegd. Grote en kleine events en ook bruiloften werden verplaatst. Niet één keer, sommigen wel 5 of 6 keer. Steeds weer andere maatregelen en omstandigheden zorgden ervoor dat het haast onmogelijk was om vooruit te plannen. En dan heb ik het nog niet eens over de financiële gevolgen en bijbehorende onzekerheid. Geen ideale situatie om serieuze uitbreidingsplannen voor je bedrijf naar het buitenland te maken en daarmee dus ook niet voor de emigratie.

Ook het reizen naar Spanje was niet meer vanzelfsprekend, iets wat het een stuk lastiger maakt als je een hoop uit te zoeken en te regelen hebt.

Maar toch, toch overheerst(e) het gevoel dat we NU leven, dat het waarschijnlijk nooit het juiste moment zal zijn en dat er altijd onvoorziene omstandigheden zijn. En precies om die reden hebben we besloten om wel door te pakken en hebben we in de corona-periode vooral geprobeerd om kansen te zien voor de toekomst en daarop in te spelen.

Want als we het dan weer even op mijn werk betrekken; zijn we er niet allemaal achter gekomen dat juist de momenten waarop je echt quality time hebt het allerbelangrijkst zijn en dat het ‘m dus niet in allerlei materialistische dingen zit? Dat de beste herinneringen worden gemaakt als je even loskomt van alles en geniet van het moment? Dat we het reizen zo missen, het in een andere omgeving zijn, het vertrouwde even achter je te laten en de sleur van alledag? Precies… Daarom hebben we besloten om vooruit te kijken en toch onze plannen door te zetten. Ik verwacht dat er straks veel bewuster keuzes zullen worden gemaakt over waar men hun geld en tijd aan besteedt. Is dat aan alledaagse dingen en een dertien in een dozijn reis? Of zal er vaker gekozen gaan worden voor kwaliteit? Voor iets waar je de rest van je leven met veel plezier op terug zal kijken en wat in allerlei opzichten zo ontzettend waardevol is.

Ik gok op het laatste. Ondernemen betekent überhaupt dat je risico’s moet nemen en ik ga ook deze uitdaging graag aan. Om het overzichtelijk te houden voor onze (potentiële) opdrachtgevers hebben we ervoor gekozen om – naast onze events in Nederland die gewoon door zullen gaan onder de vlag van Bij Daan Events – voor onze trips naar Spanje een andere naam te gebruiken en zo is Cascara Moments geboren. Wij creëren genietmomenten, of dat nu een zakelijke insteek heeft of privé.

Een Cascara is een schelp, een omhulsel, hetgeen dat alles samenvat. Dat is wat we voor onze klanten doen, we zorgen ervoor dat het totaalplaatje klopt, dat alles van a tot z geregeld is en dat je niets anders hoeft te doen dan te genieten van de reis (ook er naartoe) en na afloop fantastische herinneringen mee naar huis nemen. Dat een schelp tegelijkertijd ook symbool staat voor het strand, zonnig weer en écht even in het moment zijn, dat is natuurlijk ook geen toeval. 😉 Want denk maar eens terug aan de keren dat je schelpen aan het zoeken was. Het zijn van die momenten dat je echt alleen maar daar mee bezig bent en je even helemaal los komt van de waan van de dag. En dat is iets wat je tijdens onze reis ook zal ervaren… De cascara, symbool voor de fijne herinneringen die jij mee naar huis zal nemen, zal jou iedere keer weer laten nagenieten.

The best thing about memories is making them

En mocht je je afvragen hoe het met onze emigratieplannen gaat; die hebben we inmiddels uitgevoerd, want in de zomer van 2021 zijn wij verhuisd! En natuurlijk betekent dat dat we onze draai hebben moeten vinden en dat sommige dingen anders zijn gegaan dan verwacht of de bedoeling was. Maar eigenlijk kunnen we nu al zeggen dat dit een hele goede stap is geweest. We vinden het hier heerlijk!

Je hart volgen

Of het ook allemaal zo gaat uitpakken als dat we verwachten en hopen, dat weet niemand natuurlijk. Maar wat ik wel weet is dat we het in ieder geval proberen en ons stinkende best doen. En mocht het om wat voor reden dan ook tegenvallen, dan gaan we gewoon terug. Een ding is dan in ieder geval zeker, we kunnen geen spijt krijgen dat we onze droom niet hebben nagejaagd.

Lieve groet,

Daniëlle

P.S. Uiteindelijk is het een erg uitgebreid verhaal geworden en ik snap het best als je hier niet op zit te wachten. Toch maakt het hopelijk wel duidelijk waarom ik doe wat ik doe en hoe ik hiertoe gekomen ben. Dat ik écht gek ben op mijn werk en daarom ook hoop dat we elkaar een keer tijdens een van onze trips gaan treffen. Ik beloof je dat ik er alles aan zal doen om het onvergetelijk te maken…