Leven als een god in… Spanje!

Op deze manier klopt het gezegde niet natuurlijk en als je de definitie ervan bekijkt dan is dat ook niet helemaal de realiteit voor mij, maar toch voelt het wel vaak zo!

Het is bizar hoe snel de tijd voorbij is gegaan als ik terugdenk aan afgelopen zomer, toen we onze auto’s volpropten om met de laatste spullen naar Spanje te vertrekken. Het lijkt al een eeuwigheid geleden!

Ik vind het leuk om de balans weer even op te maken, dus komt ‘ie:

We wonen nu ruim 7 maanden in Spanje, inmiddels al in ons 2e huis. Het is hier tot nu toe vooral lekker weer geweest, maar toch hebben we gemerkt dat je in de wintermaanden echt wel meer binnen bent dan dat wij hadden gedacht. Ons andere huis bleek hiervoor toch iets te ‘knus’ en daarom hebben we onlangs voor een ruimer huis gekozen…

Ons gezin is uitgebreid met een bonuskind! Want onze lieve neef Maurits is ook verliefd geworden op deze plek en is begin deze maand bij ons ingetrokken!

Het heeft voor mij echt wel een poos geduurd voordat ik m’n draai had gevonden. Nee, ik heb geen seconde twijfel gehad en ook helemaal niet hoeven wennen, maar ik vond het wel lastig om een ritme te vinden. Omdat veel dingen hier nou eenmaal veel tijd kosten (ja, dat wisten we al), maar ook omdat het ritme hier heel anders is en we vanaf dat we zijn aangekomen vrijwel constant vrienden en bekenden over de vloer of te logeren hebben gehad die hier vakantie kwamen vieren. Dat is heel erg leuk én heel erg gezellig, maar dat vond ik soms ook lastig in combinatie met het vinden van een goed ritme qua werk, school, sport en het maken van tijd voor de opbouw van ons eigen leven hier. Klinkt gek misschien, maar op die manier vliegen de weken (of maanden eigenlijk) in een rap tempo voorbij.

Het leven hier is echt anders, veel relaxter! En dat merk je aan allerlei kleine dingen; in de supermarkt, het verkeer, de snelheid waarmee men door de straten sjokt (schrijf je dat zo?) en ga zo maar door. Maar het is niet alleen dat. We zijn veel meer buiten, veel meer op pad, leven veel minder op de klok buiten werk- en schooltijden en genieten van mooie plekjes en lekker eten en drinken buiten de deur (ja, dat deden we al wel, maar hier gaat het allemaal veel spontaner). De Spanjaarden weten wel wat genieten is en het voelt goed om daar nog meer van over te nemen!

Oh ja! Nu we goed gesetteld zijn, de omgeving nog beter hebben leren kennen en de eerste Worqations en andere inhoudelijke trips georganiseerd hebben, ben ik nog meer van overtuigd geraakt dat we hier vanuit Cascara hele mooie dingen kunnen gaan doen! En daar word ik ook heel erg blij van!

Ik kan niet anders zeggen dan dat het tot nu toe een hele goede stap is geweest…

Lieve groet,

Daniëlle